Patrick Roelofs (1967)

Patrick is van kinds af aan geïnteresseerd in de veelzijdigheid en schoonheid van het leven.

Hij studeerde Informatica aan de Radboud Universiteit van Nijmegen.
Tijdens zijn studie volgde hij naast Informatica ook vakken bij de faculteiten wiskunde, psychologie, milieukunde, muziekwetenschappen en biologie.

Via het universitaire sportcentrum kwam hij in aanraking met vele sporten zoals Tai Chi, Sportklimmen, Tennis, Ji Jitsu, Dans, Zwemmen, Aerobics, Schaatsen en Yoga.
Hij bleek een goede aanleg te hebben voor het beoefenen van de sporten en al snel begon hij les te geven (yoga, schaatsen, bootcamp) en was medeoprichter van de Nijmeegse Studenten Schaats en Skeeler Vereniging (NSSSV) Lacustris.

Na het afstuderen als Informatikus, begon Patrick met een 2-jarige yogastudie in Velp en een 4-jarige yoga-opleiding in Nijmegen.
Zes jaar lang, elke zaterdag begon de dag met 3 uren intensieve yoga houdingen.
De tweede studie werd afgerond met een afstudeer stage bij een groep yogi's die in de Himalaya leven.

Patrick was werkzaam in de ICT (Postbank) en heeft 5 jaar een eigen fulltime yogaschool gerund.
De laatste 10 jaar heeft hij een eigen webdesign bedrijf en geeft nog steeds yogales. Hoofdzakelijk op privé basis.

In 20 jaar yogalessen geven krijgt Patrick veelvuldig te maken met allerlei klachten. Waarbij rugklachten eruit sprongen. Veel van die klachten zijn namelijk goed te bestrijden en te voorkomen met yoga oefeningen!
Hij werd door een van de yogaleerlingen (een fysiotherapeut) bewust gemaakt van het feit dat zelf fysiotherapeuten in Nederland, niet over deze eenvoudige en zeer voor de hand liggende kennis beschikken!

Alle kennis en ervaringen komen samen op deze website.